Skip to main content
"Lichamelijke fitheid kan niet worden bereikt door wishful thinking noch door directe aankoop." – Joseph Pilates

FitFlow Den Haag biedt twee verschillende soorten pilateslessen aan; de klassieke matlessen en de pilates pluslessen. In beide lessen werken we met kleine groepjes, waardoor er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding is.

Let op: op dit moment bieden we één vorm van pilates aan: matlessen gecombineerd met de pilates pluslessen. In de toekomst worden deze lessen gesplitst.

De matlessen bestaan uit een vaste unieke reeks van oefeningen die met controle worden uitgevoerd. Pilatesbedenker Joseph Pilates noemde zijn bewegingsmethode dan ook niet voor niks 'the art of contrology'! Juist door alle oefeningen met precisie, geduld en volharding uit te oefenen, bouw je aan een krachtig lijf met lange soepele spieren en leer je je lichaam beter kennen en beheersen. De adem is leidend tijdens deze oefeningen, waarbij “alles begint met de adem en eindigt met de adem", aldus Joseph Pilates.

Bij de matlessen werk je over het algemeen puur met je lichaam, in tegenstelling tot de pilates pluslessen, waar meer gebruik wordt gemaakt van apparaten zoals de chair en de stick. Maar af ten toe wordt ook tijdens de matlessen gebruikgemaakt van zogenoemde 'props', zoals de pilatesbal, kleine gewichtjes, de magic circle of een rekband (TheraBand). Dit is niet alleen fijn voor de afwisseling, maar ook heel leerzaam, omdat deze props je ondersteuning bieden en je daardoor ook meer kunt leren over je lijf en de oefening.

Wil je liever alleen trainen, heb je blessures of wil je als starter een goede basis leggen? Maak dan een afspraak voor Personal Training (PT). Tijdens PT worden de matoefeningen afgewisseld met oefeningen waarbij we gebruikmaken van pilatesapparatuur.
Verschillende lesniveau's
Level 1 - Fundamentals/Basis
In deze les maak je kennis met de basisoefeningen en basisprincipes van pilates. Deze les is geschikt als je start met pilates of als je af en toe een pilateslesje doet. De les wordt gegeven in het Nederlands en Engels.

This class is suitable for starters or for students who only take a pilates class every now and then. Class is taught in Dutch and English.

Level 2 - Basis/into Intermediate
Deze les is geschikt voor trouwe beginners, maar ook als je al langer aan pilates doet en in een rustig tempo aan je techniek wilt werken. De les wordt alleen in het Nederlands gegeven.

Level 3 - Intermediate
Het tempo ligt hoger en er zijn minder aanwijzingen. Voor deze les moet je minstens dertig pilateslessen hebben gevolgd. De les wordt alleen in het Nederlands gegeven.
Meer informatie over pilates
◗ Neem een kijkje op deze pagina om meer te weten over pilates en zijn grondlegger Joseph Pilates.
Mooi filmpje met de originele reeks pilatesoefeningen van Bluebird Pilates.
◗ Wil je weten wat anderen van de pilateslessen van FitFlow Den Haag vinden? Bekijk dan hier de reviews van OneFit Members.
Goed om te weten voordat je naar de les komt
◗ De lessen zijn verdeeld in verschillende niveau's, tenzij anders vermeld. Op het rooster kan je zien welke les voor welk niveau is. Ben je een absolute pilatesbeginner? Neem dan contact op met Quirine om de opties te bespreken.
◗ De matlessen gaan door bij een bezetting vanaf drie personen.
◗ In de les draag je toesox of antislipsokken of werk je op blote voeten. De toesox zijn te koop in de studio.
◗ In de studio zijn comfortable zachte pilatesmatten aanwezig, je hoeft dus niet je eigen mat mee te nemen. Wel wil ik je vragen om geen sieraden of kleding met ritsen te dragen, dit kan de mat namelijk beschadigen.