Over FitFlow Den Haag


Leuk dat je bij FitFlow Den Haag kijkt!

In 2016 heb ik FitFlow Den Haag opgericht, maar sport is al mijn hele leven onderdeel van mijn leefstijl. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met zwemmen, atletiek en tennis. Later kwamen hier yoga en zenmeditatie bij, iets waar ik nog steeds heel erg van kan genieten. Op mijn zestiende kwam fitness in mijn leven, nadat ik een keer een sportschool inliep. Het was liefde op het eerste gezicht! Sinds die tijd geef ik ook les; eerst als bijbaantje, maar na mijn studie, reizen en jaren van bureauwerk werd het mijn fulltimebaan. En daar heb ik nooit spijt van gehad ;-)!

Meer dan tien jaar lang heb ik in buurtcentra allerlei lessen gegegeven aan ‘de hele wereld-vrouwen’, totdat de coronapandemie uitbrak en alles op z'n kop werd gezet.

Essentrics bij de Arc de Triomphe!

De afgelopen periode is een verhelderende tijd geweest waardoor ik heb besloten me volledig te gaan focussen op de studio en mijn nieuwe en oude (her)ontdekte bewegingsvormen pilates en fitness.

Al vond ik pilates eind jaren '90 stiekem maar een beetje vreemd. De oefeningen waar vrij repetitief en je deed sommige oefeningen tegen de muur ... Maar toch voelde ik me na iedere les wel langer en frisser. Via een omweg ben ik uiteindelijk toch verliefd geworden op pilates, vanwege de holistische, down to earth manier van bewegen. Naast pilates heb ik ook andere bewegingsdisciplines bestudeerd, zoals yoga, essentrics en fitness. Al deze kennis integreer ik in mijn fitness- en pilatestrainingen en vermoed dat je dat ook een beetje in mijn lesgeven terugziet. Immers, “yoga begint pas als je van je matje afstapt”, aldus Johan Noorloos van de Nieuwe Yogaschool.


Ben ik een typische sportdocent? Nee, absoluut niet; ik draag mijn eigen kloffie, teken graag buiten de lijntjes en ben beeldend in mijn uitleg. Ook heb ik geen typisch sporterslijf; mijn onderrug verstijft regelmatig en dat maakt het soms lastig(er) om rechtop te staan of achterover te buigen. Jaren geleden wilde een ‘rugarts’ dit oplossen door een stalen plaat in mijn rug plaatsen. Ik bedankte hiervoor en ben juist meer gaan trainen waardoor ik mijn lichaam, geest en vooral rug zo sterk en soepel als mogelijk houd. “A man is as young as his spinal column”, zegt Joseph Pilates en dat betekent in onze huidige maatschappij dat je daarvoor moet werken!

Ik denk dat mijn ‘obstakels’ juist mijn grootste zegeningen zijn geweest, omdat ik daardoor een ander beter kan begeleiden. Bij mij zie je dan ook geen fantastische picture perfect-houdingen die voor de meeste mensen eigenlijk onbereikbaar zijn, maar in plaats daarvan breng ik je naar het doel van een oefening. Mijn benadering is dus vaak veel holistischer, iets wat ik naar mijn idee alleen maar kan bereiken door zelf lessen te blijven volgen. Dit is voor mij een manier om geinspireerd te raken, om te leren en om die kennis vervolgens ook weer door te geven. Het resultaat is dat ik lessen aanbied die ik zelf ook zou willen volgen; lessen die bewegen leuk maken en die afwisselend en gezond zijn.

Tot ziens in de studio!

Quirine
FitFlow Den Haag

Pilates ● Fitness ● Sportvasten ● Essentrics ● Blackroll

© FitFlow Den Haag. Alle rechten voorbehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK: 54486009 | Btw: NL144371947B01


Pilates ● Fitness ● Sportvasten ● Essentrics ● Blackroll
© FitFlow Den Haag. Alle rechten voorbehouden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK-nummer: 54486009 | Btw-nummer: NL144371947B01